27 Ocak, 2011

altını çizdiğim şeyler - cem mumcu - hassas ruhlar terazisi

”..sonra aynanın karşısına geçeceksin. bir papağan nasıl konuşma öğrenir biliyo musun? aynanın arkasına biri geçer ve konuşur, papağan aynadaki yansımanın bir başka papağan olduğunu zannederek konuşulanları tekrar eder. peki senin aynanın arkasında ne olacak hiç merak ettin mi? sen hiç kendinden geçtin mi? kendinden geçmek için önce kendine geçişin olmalı. aynanın arkasında söylenen sözler senin sözlerin. hiç bilmediğin sözlerin. hatırlaman gereken sözlerin. çok zor olacak, aynayı kırman lazım. aynanda kesilmen lazım, kanaman lazım. oluk oluk aksa bile durmaman hem de…”
”..hala emin misin bende durmayı, benimle durmayı istediğine? benimle seviştiğini sanırken aslında kendinle ilişkiye girdiğini bilmeye hazır mısın? kaybetmeye hazır mısın? kaybetmekten haz alamazsın. hazzı isteyerek de alamazsın. istememelisin. istemek kaybetmenin kardeşidir çünkü. onlardan uzak dur…”
”..olmamayı seçmen çok zor olacak. ama ben bir tek ordayım. ve aslında sende bir tek ordasın. olmamayı seçtiğin yerdesin aslında. ama kontrolünü, bırakamadığın kontrolünü yine bırakmazsan asla gelemezsin oraya.. oysa tek olmamızın tek yolu bu..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder